top of page

לקראת מפגשי שיח במרחבי המחשבה והחוויה של עת התבונה

הנושא של 'עת התבונה' הוא נושא שאין לעסוק בו כלאחר יד. מנגנוני השיח שאנו מקיימים בקהילה – 'קהילת עת התבונה בוואטסאפ ו'קהילת עת התבונה בפייסבוק', מתקיימת בהן פעילות ערה, אך לטעמי היא לא מספיקה. משהו חסר.....


לתקשורת האינטרנטית בווטסאפ ובפייסבוק יש יתרונות אך גם חסרונות לא מעטים. החשיבה שהם מעוררים היא קצרה ביותר. כמו גפרור שבוער זמן קצר בטרם יכבה שאינו מצליח להצית משהו חשוב ועמוק יותר. תשומת הלב שלנו לכל מה שנשלח אלינו מתקיים בתוך שנייה או שתיים, לפני שהוא ממהר לפנות את מקומו ולהיעלם בפני הפריט הבא שיעלה בפיד שלנו.


מה שחסר לנו עדיין בקהילה היא פלטפורמה שבה נוכל להעמיק במרחבי מחשבה וחוויה ארוכים יותר שאינם מוכתבים על ידי הלהטה וגירוי של רגע ושבהם נוכל להפגש עם אישים מומחים שיציגו ויעשירו אותנו בהיבטים שונים של הפעלת הפוטנציאל האנושי של 'עת התבונה' ויתאפשר לנו לשאול שאלות ולחוש תחושה של קהילה לומדת ושמעמיקה בתחומי העניין והמטרות המשותפות שלה.


הקורונה לצד מגבלותיה יש לה גם יתרונות. היא פותחת בפנינו מרחבי זמן שלא היו היו לנו לפניה והיא הביאה לנו את הזום כפלטפורמה שמאפשרת לנו לקיים מפגשים וירטואליים שנמשכים שעה ויותר ויכולים לספק לנו את מה שלתפיסתי עדיין חסר לנו...


ואז יצא לי להכיר את ארנון שיזם, הקים ומפעיל את קהילת ZooMeet. קהילת ZooMeet היא קהילת חברים שנפגשים פעמים בשבוע בימי שני ורביעי בשעה 22:00, כדי להכיר ולהתעשר מאנשים מעניינים ומעוררי השראה מתחומים שונים. בשיטת החבר מביא חבר ארנון הצליח כבר להגדיל את קהילת ה- - ZooMeet לכדי כאלפיים חברים מכל קצוות הארץ וישראלים מחו"ל.


גם אני הוזמנתי להרצות בה על 'עת התבונה' ויכולתי להתרשם מאיכותם הגבוהה של חברי קהילת ה ZooMeet.

בעקבות ההרצאה פנה אלי ארנון, וסיפר לי כי במשאל שעשה בין חברי הקהילה שלו מצא שרובם הם בני הגילים המתקדמים ושיש להם עניין להשתתף במפגשים נוספים שיתמקדו בהכרות עמוקה עם 'עת התבונה' ויתאפשר להם עניין להיפגש עם אנשים מעוררי השראה המיישמים את פוטנציאל 'עת התבונה' הלכה למעשה. הוא הציע לי שנשתף פעולה בין שתי הקהילות שלנו ושנקיים מפגשי זום משותפים שיתמקדו ב'עת התבונה'. אנחנו, בסיוע שלהם נבחר את המרצים והאורחים ואני אנחה את המפגשים כמפגשים המשלבים חוויה של הכרות עם מי שעושים את זה עם שיח קצר במשמעות הדברים לכל אחד מאיתנו כאינדיבידואלים ולנו כקהילה.


ההצעה של ארנון נפגשת עם ההתלבטיות שלי כיצד לבצע את קפיצת המדרגה הבאה בהתפתחות הקהילה שלנו ואני נוטה לקבל אותה.


בטרם אשיב לו הייתי מעוניין לשמוע את דעתכם. לי נראה כי שיתוף הפעולה המוצע יוכל להזרים דם חדש לקהילה שלנו ויקרב אותנו עוד צעד חשוב במסע הארוך להפוך לתנועה חברתית רחבה.


אם נקבל את ההצעה נצטרך לעשות גם מספר שינויים בפלטפורמות של הקהילה שלנו. המערך החדש של יכלול את:

  1. 'קהילת עת התבונה בוואטסאפ' שתמשיך להתנהל כקבוצה סגורה המלכדת את המעגל הפנימי של הקהילה.

  2. 'קהילת עת התבונה בפייסבוק' שאותה נהפוך מקבוצה סגורה לקבוצת פתוחה שאליה יוכלו להצטרף המעוניינים בכך מקהילת ZooMeet, מקהילות אחרות ואינדיבידואלים מהקהל הרחב.

  3. 'מפגשי עת התבונה ב Zoom' בשיתוף עם ZooMeet, הפתוחים בפני חברי שתי הקהילות והקהל הרחב.

ההצעה של ארנון תטיל עלי מעמסה אישית גדולה, בנוסף לכל המטלות האחרות שנטלתי על עצמי. ואשמח אם ימצא מי שמוכן להתנדב ולחבור אלי בפרויקט זה.

כמו כן אבקש מכם לשלוח אלי כתובות של אנשים מעוררי השראה שאתם מכירים המממשים את פוטנציאל 'עת התבונה' ושלדעתכם הם מתאימים לרתק ולהקנות השראה.

מה דעתכם?





Comments


bottom of page